perjantai 7. kesäkuuta 2013

RAPARPERIMEHUA..ja muutakin..☺



Heippa!



Raikkaan kesäjuoman teko on ihan helppoa.
Tarvitaan vain teräskattila..
niin ja pilkottuja raparperejä.
Raparperit keitetään,
sokeroidussa vedessä
 pehmeiksi
(vesimäärä=raparperit peittyvät just ja just
sokerimäärä=maun mukaan) 
*
 kypsyvät hetkessä




Siivilöidään ottaen mehu talteen.





Kerätään myös kuorisurvos talteen,





sillä sen voi vaikka pakastaa
ja käyttää leivontaan.




Postailinkin jo viime joulukuussa




..ja,
palaillaan taas tähän raparperimehuun...
eli, mehu on siivilöinnin jälkeen valmis.
Laitetaan jääkaappiin
ja nautitaan kylmänä
 ihanaa
ja kauniin väristä juomaa.
Säilyy jääkaapissa muutaman päivän näin,
ellei tule heti juotua.
(mehun voi myös pakastaa)



OIKEIN ILOISTA PÄIVÄÄ!
  terveisin  Riitta Sinikka


13 kommenttia:

Inkivääri kirjoitti...

Varmasti herkullista mehua ja kauniin väristä:)

Markka kirjoitti...

Kiitos vinkeistä ja raparperiahan riittää :)

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Raparperimehu ON hyvää...:)

Hanneles bokparadis kirjoitti...

Ihana istua ulkona!

ritva kirjoitti...

raparperistä saa ihanan raikasta mehua:)

Leena kirjoitti...

Kiitoksia raikkaasta tarjoilusta!
Raparperi on mun ykköherkkuani.

Tuula kirjoitti...

Tää on ihanaa! Olen tehnyt useana kesänä ja kyllä maistuu. Ei juuri jää pakastettavaksi.

Riitta Sinikka kirjoitti...

JaanaElina kirjoitti...

Katselin juuri raparperejä että pitäis keksiä joku kiva ohje niille.Pitääpäs kokeilla mehua.

Kiitos ohjeesta.

Anja kirjoitti...

Jo tuon ihanan värin vuoksi kannattaa tehdä ja varmasti myös hyvää! Harmi että olen hukannut raparperini jonnekin... pitäisi hankkia uusi.

Sesse kirjoitti...

Ihanan väristä mehua! Pitäsköhän kokeilla heti huomenna, maustekakun ohjeenkin kirjoitin talteen ;)

Maribel kirjoitti...

No nyt varmasti laitan, kiitos reseptistä. Terveisin Marika

Riitta Sinikka kirjoitti...