Heippa!
Raikkaan kesäjuoman teko on ihan helppoa.
Tarvitaan vain teräskattila..
niin ja pilkottuja raparperejä.
Raparperit keitetään,
sokeroidussa vedessä
sokeroidussa vedessä
pehmeiksi
(vesimäärä=raparperit peittyvät just ja just
sokerimäärä=maun mukaan)
*
kypsyvät hetkessä
Siivilöidään ottaen mehu talteen.
Kerätään myös kuorisurvos talteen,
sillä sen voi vaikka pakastaa
ja käyttää leivontaan.
Postailinkin jo viime joulukuussa
..ja,
palaillaan taas tähän raparperimehuun...
palaillaan taas tähän raparperimehuun...
eli, mehu on siivilöinnin jälkeen valmis.
Laitetaan jääkaappiin
ja nautitaan kylmänä
ihanaa
ihanaa
ja kauniin väristä juomaa.
Säilyy jääkaapissa muutaman päivän näin,
ellei tule heti juotua.☺
(mehun voi myös pakastaa)
♥
OIKEIN ILOISTA PÄIVÄÄ!
♥ terveisin Riitta Sinikka ♥
13 kommenttia:
Varmasti herkullista mehua ja kauniin väristä:)
Kiitos vinkeistä ja raparperiahan riittää :)
Raparperimehu ON hyvää...:)
Ihana istua ulkona!
raparperistä saa ihanan raikasta mehua:)
Kiitoksia raikkaasta tarjoilusta!
Raparperi on mun ykköherkkuani.
Tää on ihanaa! Olen tehnyt useana kesänä ja kyllä maistuu. Ei juuri jää pakastettavaksi.
♥
Katselin juuri raparperejä että pitäis keksiä joku kiva ohje niille.Pitääpäs kokeilla mehua.
Kiitos ohjeesta.
Jo tuon ihanan värin vuoksi kannattaa tehdä ja varmasti myös hyvää! Harmi että olen hukannut raparperini jonnekin... pitäisi hankkia uusi.
Ihanan väristä mehua! Pitäsköhän kokeilla heti huomenna, maustekakun ohjeenkin kirjoitin talteen ;)
No nyt varmasti laitan, kiitos reseptistä. Terveisin Marika
♥
Lähetä kommentti