sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

IHANAA SATOA...





Hei vaan!





 Onpa mukavaa, kun puutarhasta alkaa saada jo pötyä pöytään..





ja, raparperi on eka sellainen...
niiden nokkosien lisäksi...






raparperistä onkin moneksi...




Raikkaan kesäjuoman teko on ihan helppoa.
Tarvitaan vain teräskattila..
niin, ja pilkottuja raparperejä.
Raparperit keitetään,
sokeroidussa vedessä
 pehmeiksi
(vesimäärä=raparperit peittyvät just ja just
sokerimäärä=maun mukaan) 
*
 kypsyvät hetkessä





Siivilöidään ottaen mehu talteen.





Kerätään myös kuorisurvos talteen,





sillä sen voi vaikka pakastaa
ja käyttää leivontaan.




Postailinkin jo viime joulukuussa





..ja,
palaillaan taas tähän raparperimehuun...
eli, mehu on siivilöinnin jälkeen valmis.
Laitetaan jääkaappiin
ja nautitaan kylmänä
 ihanaa
ja kauniin väristä juomaa.
Säilyy jääkaapissa muutaman päivän näin,
ellei tule heti juotua.

(juu, ja mehun voi myös pakastaa)





OIKEIN ILOISTA PÄIVÄÄ!

  terveisin  Riitta Sinikka 




6 kommenttia:

RaijaAnnikki kirjoitti...

Mukavaa sunnuntaita puutarhaan. Kivoja ohjeita. raparperi on hyvää .

Milla kirjoitti...

Mums mums, rapskumehu on niin hyvää...
Kiva uusi vinkki meikäläiselle tuo maustekakkuun hyödynnettävä mehun sivutuote!
Hauskaa sunnuntaita, RiittaSinikka :)

Irmastiina Ruusukummusta kirjoitti...

Mehua voisi kokeilla...:)

ritva kirjoitti...

Nyt raparperit ovat parhaimmillaan.Hyvää pyhäpäivää:)

sky-blu-pink kirjoitti...

Wow! Great ideas for rhubarb - I love it, it's so sharp and tasty!

Riitta Sinikka kirjoitti...