Hei vaan!
Onpa mukavaa, kun puutarhasta alkaa saada jo pötyä pöytään..☺
raparperistä onkin moneksi...
Raikkaan kesäjuoman teko on ihan helppoa.
Tarvitaan vain teräskattila..
niin, ja pilkottuja raparperejä.
Raparperit keitetään,
sokeroidussa vedessä
sokeroidussa vedessä
pehmeiksi
(vesimäärä=raparperit peittyvät just ja just
sokerimäärä=maun mukaan)
*
kypsyvät hetkessä
Siivilöidään ottaen mehu talteen.
Kerätään myös kuorisurvos talteen,
sillä sen voi vaikka pakastaa
ja käyttää leivontaan.
Postailinkin jo viime joulukuussa
..ja,
palaillaan taas tähän raparperimehuun...
palaillaan taas tähän raparperimehuun...
eli, mehu on siivilöinnin jälkeen valmis.
Laitetaan jääkaappiin
ja nautitaan kylmänä
ihanaa
ihanaa
ja kauniin väristä juomaa.
Säilyy jääkaapissa muutaman päivän näin,
ellei tule heti juotua.☺
(juu, ja mehun voi myös pakastaa)
♥
OIKEIN ILOISTA PÄIVÄÄ!
♥ terveisin Riitta Sinikka ♥
6 kommenttia:
Mukavaa sunnuntaita puutarhaan. Kivoja ohjeita. raparperi on hyvää .
Mums mums, rapskumehu on niin hyvää...
Kiva uusi vinkki meikäläiselle tuo maustekakkuun hyödynnettävä mehun sivutuote!
Hauskaa sunnuntaita, RiittaSinikka :)
Mehua voisi kokeilla...:)
Nyt raparperit ovat parhaimmillaan.Hyvää pyhäpäivää:)
Wow! Great ideas for rhubarb - I love it, it's so sharp and tasty!
♥
Lähetä kommentti